01/01/21

Petite Suisse

Update: 21 juni 2021

Dag 1

Brussel - Namen, dan E 411, richting Luxembourg dan verder N 13, de N 16 en de CR 152 naar de Moezel tot Stadtbredinus, nu verboden wel in Remich.


Dag 2

De wijngaardwandeling in Wellenstein, vertrek aan het prachtige kerkplein. Klik hier voor de wandeling.

Als je vroeg genoeg bent kan je er zelfs staan (overnachten lijkt minder geschikt omwille van het klokkengeluid). 2 1/2 uur wandelen, is beschreven in het boek Wandelen in... maar als je de lokale aanwijzingen volgt, is de dikwijls achterhaalde beschrijving van het boekje niet nodig.
Na de middag langs de Moezel naar Ehnen, het wijnmuseum, (N49.600642° E6.386228°) moet je gezien hebben. In de late namiddag de Moezel verder af (eventueel gratis water aan het Esso-station in Grevenmacher).
's Avonds naar Echternach of verder door naar Berdorf om te overnachten.

Dag 3

In Berdorf doen we de wandeling 5 uit het boek Groothertogdom Luxemburg, zie ook hier.
Mooie, afwisselende wandeling met veel groen, Petite Suisse, de Perekopf,... Op ongeveer 2 uur ben je rond.
Na de middag naar Echternach.
Een kort stadsbezoek en dan lekkere "Koninklijke Zuurkool" in de Hostellerie du Basilique. Ofwel overnachten in Echternach, ofwel via Bitburg en Wittlich richting Hasborn: ongeveer 5 km buiten Wittlich aan de linkerkant de parkeerplaats bij het Rennpfad, een eind in het bos en zeer rustig.

Dag 4

Verder naar Daun.
Bezoek aan het wildpark van Daun: herten, reeën, jaks, ezels, paarden, everzwijnen, lama's en Berber-apen.
Allemaal in safaristijl via een verharde weg met hier en daar mooie uitkijkposten.
Na dit bezoek (2 1/2 uur)  met op het einde wat motregen, op weg naar België: richting Hoge Venen om te overnachten op de Baraque Michel.


Dag 5

Richting Verviers tot in Sart, in Sart-Station doen we de wandeling langs de Hoëgne en de Cascade Leopold II. Prachtige wandeling langs de rivier.
Aan de voetgangersbrug bij de Passerelle de Belle-Heid is een doorrijdbare plaats, voor wie durft, hier kan overnachten (geen kampeergedrag): vrij vlakke plaats aan de rivier.
In de namiddag via Spa en Luik naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten