27/03/21

BaseCamp




BaseCamp is het gratis kaartprogramma van Garmin et heel wat voordelen voor iedereen, ongeacht welke GPS je gebruikt.
Wij, als fervente Garmin-gebruikers, staan al onze favoriete pleisterplekjes in BaseCamp.
Van de Benelux, Duitsland en Frankrijk hebben we ook de topografische kaarten, handig om wandelingen uit te zetten en dan te importeren in onze wandel Gps, uiteraard ook een Garmin.
In de motorhome gebruiken we de Garmin Camper 760 LTM, handig door het grote scherm  (7"), zodat zowel bestuurder als bijrijder het gemakkelijk kunnen zien.
Het is mogelijkheid om verschillende profielen aan te maken zodat breedte, hoogte, gewicht en de snelheden op de verschillende type wegen (dit geeft een melding als we bijvoorbeeld in België op een gewestweg boven de 70 komen, in Frankrijk boven de 80, in...) van het voertuig ingesteld wordt.
Uiteraard werkt dit alleen als deze gegevens in de kaarten verwerkt zijn!
LTM, Life Time Maps, wil zeggen dat zolang de GPS werkt je gratis updates krijgt die zowel de kaarten in je GPS als deze van BaseCamp aanpast.

Alle routes op deze blog zijn gemaakt in BaseCamp en dus van het *.gpx formaat en kunnen heel eenvoudig geconverteerd worden naar jouw Gps-systeem.

BaseCamp heeft handige instructievideo's in het Engels waarbij het beeldmateriaal duidelijk is.
Je kan ook van de route of wandeling een avontuur maken en hier foto's invoegen en daarna de route virtueel laten lopen.

BaseCamp-routes en info: 

  • gratis BaseCamp downloaden (zowel voor PC als OS), klik hier 
  • de handleiding is in het Nederlands
  • zelfs voor niet-Garmin gebruikers een handig programma omdat er op het internet heel wat conversieprogramma's te vinden zijn, ook online, die de gemaakte route overzetten naar jouw Gps-systeem, kijk hier bijvoorbeeld 
  • voor een degelijk conversieprogramma klik HIER.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten