28/03/21

Blustoestellen

Artikel 70 Blustoestellen
§1. Blustoestellen.
  • 1° a) In de auto's in gebruik genomen vanaf 1 februari 2002 bevindt zich een blustoestel overeenstemmend met een Belgische norm betreffende blustoestellen of met een door een andere EU-lidstaat aanvaarde norm betreffende blustoestellen die een evenwaardig veiligheidsniveau inhoudt, en met de voorschriften van dit artikel. Het blustoestel dient voorzien te zijn van deze normaanduiding
  • 2° Het blustoestel moet een capaciteit hebben in verhouding tot de categorie waartoe het te beschermen voertuig behoort. De blustoestellen moeten minstens de hieronder beschreven hoeveelheden bevatten:
  • Auto's waarvan de hoogste toegelaten massa: poeder BC of ABC
    niet meer bedraagt dan 3.500 kg 1 kg
    meer dan 3.500 kg doch niet meer dan 7.500 kg bedraagt 2 kg
    meer dan 7.500 kg bedraagt 3 kg
  • 5° De blustoestellen moeten op een steun staan en op een in het oog vallende en gemakkelijk te bereiken plaats zijn aangebracht. Ten minste één blustoestel moet zich binnen het bereik van de bestuurder bevinden. De blustoestellen moeten bedrijfswaardig zijn.
  • 6° De steun van het blustoestel moet aan het voertuig zijn vastgemaakt en het afnemen van het toestel van zijn steun mag niet meer dan 10 seconden in beslag nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten