28/03/21

Park&Serv

Update op 18/07/2023


Er zijn zeer veel websites die deze informatie aanbieden. Allemaal hebben ze dezelfde achilleshiel, ze worden samengesteld door bezoekers van de website en op hun inbreng is geen enkele controle. Als test heb ik ooit eens een onooglijk kleine parking in het groen in de rand rond Antwerpen op een Nederlandse website geplaatst als camperplek én 14 dagen later stonden er 3 noorderburen (ondanks het bord e9b) één erg verontwaardigd over wat het maar was, de 2 andere dolenthousiast voor de gratis parking in het groen... Heb dan ook de plek snel laten verwijderen.

De door ons bezochte plaatsen met coördinaat, info en commentaar vind je bij de reisverslagen en in de roadbooks. Alle informatie krijgt geregeld een update, de data worden vermeld. De update-informatie komt nadat we de plek opnieuw bezocht hebben ofwel bevestigt door een (betrouwbare) kennis en/of door info uit 3 verschillende websites waarbij er één van een gespecialiseerd tijdschrift of van lokale toerismebureaus en/of van de uitbater zelf.  Bij twijfel wordt er gemaild naar de uitbater. Uiteraard is deze zorg geen garantie dat jij het zoals vermeld zal aantreffen. Soms geven we een bestaand alternatief voor een plek in de vrije natuur die we (nog) niet willen delen zodat die plek alvast niet vernield wordt.

Park & Serv: er zijn heel wat 'gespecialiseerde' websites met overnachtings- en serviceplaatsen. Wij gebruikten al eens:
België: Bipa; Duitsland: ProMobil, Wohnmobil Atlas, Stellplatz Info; Frankrijk: Camping-car ParkLe Monde du Camping-car, Camping-Car Magazine, I-Camping Car, Aire Camping Car; Italië: Aeras Italia; Luxemburg: Visit Luxembourg; Nederland: Camper Contact; Spanje: Aeras Ac.
Let op, alle vermelde sites krijgen hun ongecontroleerde info aangeleverd van webbezoekers (al dan niet MH-gebruikers). Wij hebben het ondertussen opgegeven om wijzigingen door te geven daar de meeste van deze sites weinig zorgvuldig beheerd worden.


Camping-car Park
:  we hebben een toegangskaart en gebruiken geregeld hun MH-plaatsen meestal omwille van de zekerheid: vooraf checken of er nog plaats is en steeds inclusief water, elektriciteit, Wifi.
 

Aire Park Réservation zonder toegangskaart, ook achter een slagboom met meestal alle servicemogelijkheden en heel wat plaatsen vooraf te reserveren.

France Passion: als fervente Frankrijk reizigers zijn wij sinds '98 lid van France Passion.

Gebruikte apps op de smartphone van: ProMobil, Camping-car  Parc en Gaz Now


BaseCamp-routes (zoals je bij sommige reizen en roadbooks kan ophalen): gratis BaseCamp downloaden (zowel voor PC als OS), klik hier. De handleiding en het programma zelf is in het Nederlands.

Zelfs voor niet-Garmin gebruikers een handig programma. Op het internet zijn heel wat conversieprogramma's te vinden, ook online, die de gemaakte route overzetten naar jouw GPS-systeem, kijk hier bijvoorbeeld. Voor een degelijk conversieprogramma klik HIER.


LPG
-stations: online info en POI's LPG-stations in alle landen van de EU bij myLPG
 
 

Carbu.com: dichts bij zijnde tankstation zoeken, prijzen vergelijken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten