01/01/21

Grand Site des Deux-Caps

Update: 17 juni 2021


Dag 1

Vrijdagavond, 16 u: Gent - Oostende -  Duinkerque - Calais tot Cap Blanc Nez. 

Rechtzetting: Cap Blanc Nez is geen kaap wel een klif. Bij een kaap loopt een bergmassief van het vaste land uit tot in de zee en vormt zo een uitstekende landtong. Bij de Cap Gris Nez is dit zo, het zandsteenmassief steekt in de zee. De Cap Blanc Nez is net als de klifkust in Dover een verticale wand krijt.



Overnachten op de kaap: met z'n achten, neus in de wind.
Op kaap zijn MH's nu verboden, de parking wordt afgesloten met een stalen kabel op 2m10 hoogte.

Dag 2

Bezoek aan Cap Blanc Nez.
Eerst bovenop dan via het dorpje Escalles naar de voet van de kaap. Ook hier is het nu verboden doorgang voor MH's.
Overnachten kan nu enkel op de natuurcamping met goeie MH-voorzieningen, Les Erables in Escalles.



Cap Gris Nez, beneden in de zandsteenrotsen mooie kommetjes water waar je bij laag water zodra het water de rots vrij geeft flora en fauna kunt zien die anders veel dieper zit.

In Wimereux bakker en slager.
Buiten het seizoen kan je in Audreselle.overnachten op de Parking du Noirda wat we  reeds een aantal malen deden zonder problemen: geen kampeergedrag op de parking, op het strand kunnen uiteraard de stoelen en het tafeltje uit. In de beschutting van de gepetrifieerde mosselbanken is het goed te vertoeven.

In Boulogne, door de stad naar le Portel (goed aangegeven): gratis serviceplaats (tappunt en stortput) en parking. Naast de serviceplaats was er ook een parking (8 mh).
Ondertussen kan je er terecht op een volwaardige MH-plek (N50.71152° E1.57536°) of in het noorden net buiten de stad aan de kustweg D940 (N50.74410° E1.59738°) je kan dan ineens het Stèle de la Légion d'Honneur (monument van het erelegioen)
In Outreau een supermarkt E. Leclerc. Boulogne.
We parkeren aan de Quai Gambetta vlakbij Nausicaa. Parkeerplek is ruim en lang genoeg. We staan er met zijn tienen. Nu volledig busparking.
Wel wat gerucht van de 5 frituren aan de overkant van de straat , wat nachtlawaai (boem-boem-cars) en zelfs ochtendlawaai van de uitvarende vissersbootjes.

Dag 3

Bezoek zeker Nausicaa. Vrij duur toch een prachtig aquarium dat je moet gezien hebben.
Echt leuk vonden we de zeeleeuwen en het aai-bad waar je de roggen kon kriebelen.

Foto anemonen: Canon PowerShot A20 digitale camera, automatische opname zonder flits door de wand van het aquarium. Resolutie originele opname: 1600 x 1200 pix met de computer gehalveerd.

Naar het noorden tot aan de duinen van Slack. Kleine parking (overnachten verboden, overdag niet).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten