01/04/22

Kortste reis ooit

Medio december, we zouden voor een 14-tal dagen de jaarwisseling doorbrengen in Normandië.

Foto: ©U.Adriaenssens,
antwerp-motorhome.blogspot.com

Na een voorspoedige rit (290 km) komen we op onze eerste overnachtingsplaats, we kozen voor Ailly-sus-Noye, een plek die alle comfort biedt van Camping-car Park aan de rand van het dorp in het groen. Intermarché (600 m) met tankstation in het dorp. De oude kerk Saint Martin (N49.75598° E2.36591°) op 1,9 km stamt uit de 13e eeuw en werd herbouwd tussen 1892 en 1896 in een neo-romaanse  en neo-gotische stijl.
La Noye vormt een waterrijk natuurgebied, een paradijs voor vissers, wandelaars en mountainbikers, maar ook liefhebbers van watersporten en minigolf..

We installeren ons, Daniëlle gaat op stap met Oddny en ik maak alles klaar om te overnachten: aansluiten elektriciteit, Nappo uit de reismand, verwarming aan,..
bij dit laatste loopt het fout: geen verwarming, zelfs geen rood led op het bedieningspaneel. Wat we ook proberen, reset van paneel, controle op losse draden, ... na 1 u zoeken en niets vinden houden we overleg.

Uiteindelijk valt de keuze op terugkeren omdat het voor onze dieren te koud zal worden tijdens deze vriesnacht en 3:30 u later staan we terug op de oprit!

Er wordt een afspraak gemaakt met onze dealer in afwachting probeer ik geregeld het systeem op te starten, te vergeefs. De Truma Combi wordt bij de dealer nagekeken en ze vinden geen defect. Na een reset start de verwarming wel!

 Dus ook zelf op zoek naar de oplossing en die vind je o.a. hier, een filmpje op YouTube dat je zowel de kleine als volledige reset laat zien. Filmpje downloaden in de smartphone en zorgen voor lange lucifers en dit zal ons niet meer overkomen!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten